Mietteitä motivaatiosta

Mikä

Mikä sinua motivoi? Mikä sinua motivoi elämässä? Liikkumisessa? Muutoksessa? Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kaiken tekemisen taustalla on motiivi ja motivaatio. Yleensä ihminen hakee jotain hyötyä itselleen toiminnallaan. Kaiken tekemisen taustalla on hyvä tarkoitus itselle. Erilaiset asiat motivoivat erilaisia ihmisiä. Se mikä motivoi minua liikkumaan, ei välttämättä motivoi sinua. Tai mikä motivoi minua tekemään paljon töitä, ei välttämättä motivoi ystäviäni ollenkaan.

Omaa motivaatiotaan on hyvä miettiä. On tärkeää pysähtyä hetkeksi pohtimaan miksi ja mistä syistä tekee asioita. Omaa motivaatiotaan voi kasvattaa ja siihen voi vaikuttaa. On olemassa sekä sisäistä, että ulkoista motivaatiota. Sisäinen motivaatio syntyy ihmisestä itsestään. Toimit omasta tahdostasi ja koet iloa sekä tyydytystä toiminnastasi. Sisäinen motivaatio on yleensä pitkäkestoista ja pysyvää. Esimerkiksi elämäntapamuutoksessa halu parantaa terveyttään omasta tahdostaan on sisäistä motivaatiota.

Ulkoinen motivaatio on riippuvainen ympäristöstä ja motivaation lähteenä toimii jokin muu kuin ihminen itse. Kun toimintaasi ohjaa ulkoinen motivaation lähde, et toimi omasta halustasi, etkä koe iloa toiminnastasi. Ulkoisen motivaatioon perustuvaan toimintaan liittyvät palkkiot ovat yleensä lyhytkestoisia. Näinä aikoina, kun sosiaalinen media on valloillaan, monien ihmisten motivaatio on ulkoista. Seurataan erilaisia bloggaajia tai Instagram ”julkkiksia” ja ihaillaan heitä – halutaan näyttää samalta ja elää heidän elämäänsä. Mutta toiminta ei kanna pitkälle, koska oma sisäinen motivaatio puuttuu eikä lopulta tiedetä mikä motivoi itseä tai millainen itse oikeastaan haluaisi olla.

Erilaisuus on rikkaus muutenkin kuin motivaatiossa. Mietin eilen paljon meidän yritystä ja asiakkaita (mietin mie usein muutenkin…). Meillä on valmentajina ja asiakkaina ihmisiä, jotka ovat hyvin erilaisia. On hienoa, että meille tulee valmennukseen erilaisia persoonia, eri-ikäisiä naisia ja miehiä, joilla on erilaisia tavoitteita ja toiveita, elämäntilanteita ja ajatuksia valmennuksesta. Heillä on myös erilaisia motivaation lähteitä. Olen todella ylpeä siitä, että yrityksenä olemme aina halunneet panostaa ihmisläheisyyteen ja yksilölliseen palveluun. Tällaiseen toimintaan tarvitaan ammattitaitoisia ihmissuhdeosaajia ja meiltä niitä löytyy! Erilaisuus on todellakin rikkaus ja sitä haluamme vaalia. Me valmentajatkin olemme kaikki omanlaisiamme persoonia. Mie esimerkiksi oon ehta karjalainen; empaattinen ja hurttia huumoria viljelevä tyyppi. Osaan kuunnella, tsempata ja tukea. Pilkettä pitää olla silmässä, mutta sopivassa suhteessa. Tutustu valmentajiimme nettisivuillamme ja sovi tapaaminen – tule meille valmennukseen juuri sellaisena kuin olet. Etsitään yhdessä sinun sisäinen motivaatiosi!

Runebergin päivää toivottaen, Piia

ProVireen valmentaja ja toimitusjohtaja (yritän opetella tuon hassun tittelin käyttöä…)

Jätä kommentti