Tule sellaiseksi kuin haluat

MainosPiia-1

Teen ProVireen lisäksi töitä myös sosiaalialan yrittäjänä kuuluen yrittäjäyhteisö Porstuaan Mikkelissä. Toimitilamme ikkunasta voi bongata tekstin ”Tule sellaiseksi kuin haluat”. Tämä sai minut miettimään: miksi olla jotain mitä et halua olla? Jos olet tyytymätön itseesi tai elämääsi, muuta asioita, jotta voit elää sellaista elämää kuin haluat ja toivot. Se on mahdollista, mutta se vaatii tekoja ja oman ajatusmaailman muuttamista. Näiden lisäksi se vaatii myös uskomista.

Uuden vuoden alussa moni miettii muutosta ja asettaa tavoitteita sen saavuttamiseksi. Itse puhun valmennuksissa paljon asioista mitä muutoksen saavuttaminen vaatii – usein luopumista, itsensä ylittämistä ja jopa itsekkyyttä. Tässä pintaraapaisu ajatuksistani – valmennuksissa syvennytään näihin aiheisiin tarkemmin.

1) Poistu mukavuusalueeltasi. Niin kauan kuin pysyttelet mukavuusalueellasi, et kehity. Jos et treenatessa koskaan hengästy, saa lihaksiin tuntumaa, vaihda liikkeitä, nosta painoja, vaihtele tehoja tai saavuta tunnetta, että olet kaikkesi antanut, niin silloin olet mukavuusalueella. Siellä kaikki sujuu iisisti ja saman kaavan mukaan – mutta et kehity. Lähde pikkuhiljaa poistumaan mukavuusalueelta ja mene eteenpäin. Tulet huomaamaan ison muutoksen, kun haluat haastaa itseäsi entistä parempiin suorituksiin. Tämä ei tarkoita, että treenien jälkeen pitää oksentaa ja tuntea kipua, mutta sinulla tulee olla fiilis, että onnistuit. Että olit hyvä, suorastaan loistava. Ja onhan se palkitsevaa, kun huomaa, että kehittyy. Poistu mukavuusalueelta myös muilla elämän osa-alueilla. Ylitä itsesi!

2) Jos haluat muutosta, sinun on luovuttava jostain. Elämä ei voi jatkua täysin samanlaisena, jos aikoo muuttua. Jos haluat esimerkiksi harrastaa enemmän liikuntaa, on sinun otettava siihen jostain aikaa. Tällöin saatat luopua esimerkiksi television katselusta ja sohvalla makailusta. Tai syödäksesi terveellisemmin, on sinun luovuttava osittain esimerkiksi herkuista. Osittain siksi, että silloin tällöin saa toki herkutella hyvällä omatunnolla. Saatat joutua luopumaan myös negatiivisten ihmisten seurasta, jotka eivät kannusta sinua muutokseen. Mutta usko pois, ollaksesi se mitä haluat olla, se kannattaa.

3) Ole itsekäs. Varaa aikaa asioille, joita haluat tehdä ja jotka saavat sinut voimaan paremmin. On hyvä olla terveellä tavalla itsekäs voidakseen hyvin – näin olet myös parempi ihminen läheisillesi. Tee asioita mistä pidät. Jos haluat liikkua, liiku. Itse liikun, koska voin silloin paremmin ja olen siten terve sekä pirteämpi. Koen, että olen lapsilleni parempi äiti, kun pidän huolta myös itsestäni. Näytän heille omalla esimerkilläni kuinka tärkeää on voida hyvin ja tehdä asioita mistä pitää. Siihen löytyy aikaa, mihin haluaa sitä löytyvän. Viikossa on 168 tuntia. Jos käytät niistä vaikka 5-10 tuntia omaan tekemiseen, kuten liikuntaan, jää viikolle vielä aika paljon tunteja. Toki pitää käydä töissä, tehdä kotitöitä yms., mutta silti. Mieti; mistä sinä voit luopua löytääksesi aikaa itsellesi?

4) Älä pode syyllisyyttä. Älä siitä, että haluat syödä terveellisesti, harrastaa liikuntaa, voida paremmin. Me ihmiset olemme mestareita syyllistämään itseämme ja toisiamme. Jos juhlissa joku kieltäytyy kakusta, sitä ihmetellään kovaan ääneen, jolloin on usein helpompi vain ottaa se kakkupala. Toisten syyllistäminen johtuu usein siitä, että joku toinen elää kuten itsekin haluaisi, mutta ei kykene siihen jostain syystä. Äitejä syyllistetään oman ajan ottamisesta, koska äidin tulisi olla aina lasten saatavilla. Kotien pitäisi kiiltää ja pyykkikoneen tulisi pyöriä kellon ympäri. Syyllistytkö sinä lopulta muiden sanomisista vai omista ajatuksistasi? Lopeta itsesi syyllistäminen ja kuuntele itseäsi. Mitä tulee muiden taholta tulevaan syyllistämiseen, sulje korvat. Nosta pää pystyyn ja ole ylpeästi se mitä haluat olla. Ehkä saat omalla esimerkilläsi myös ystävät ja sukulaiset rohkaistumaan olemaan sellaisia kuin he haluavat olla.

5) Tee elämästäsi sellaista kuin haluat. Muista, että täällä ollaan vain kerran, uusintaa ei tule. Olet kerran sinä. Ole onnellinen. Tavoittele unelmiasi. Niin, unelmoi! Niillä on usein tapana toteutua. Nauti. Älä mielistele ketään. Tule sellaiseksi kuin haluat!

12400596_990084381063669_5731117763717622410_nNämä neuvot pidän myös omassa mielessäni, koska uskon, että jokainen voi olla juuri sitä mitä haluaa. Itse olen viime vuosina kokenut isoja muutoksia elämässäni, joista tulen kertomaan lisää blogissamme. Tie ei ole ollut helppo, mutta nyt ajatellen päivääkään en vaihtaisi pois, koska oli oikea ratkaisu lähteä tavoittelemaan sitä Piiaa, joka haluan olla. Matka on kesken, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Tälle vuodelle minulla on muun muassa omien treenieni suhteen tavoitteita, joita olen jo aloittanut toteuttamaan. Niistäkin lisää jatkossa eli pysy kuulolla.

Usko ja luota! Elä! Unelmoi! Ota riskejä! Mene epämukavuusalueelle! Kehity!

Piia

2 kommenttia artikkeliin ”Tule sellaiseksi kuin haluat

  1. Voi Piia kylläpä kolahti. Sitä vaan hokee että pitäs pitäs… meidän yhteistyö oli mahtavaa, vaikka olen taas lähtötilanteessa 😕 aina kun jotain aloitan joku paikka pettää. Nyt on tilanne etten saa polkastua itteeni liikkeelle halua olisi mutten löydä potkua. Hyvää tätä vuotta tv Tuula

    Tykkää

    1. Kiitos, Tuula :). Yhteistyö siun kanssa oli kyllä loistavaa ja harmi kun jäi hieman kesken. Mutta hei, koskaan ei tiedä, jos vaikka vielä kohdataan :). Siulla on paljon vahvuuksia ja voimavaroja, hyödynnä niitä liikkeelle lähtemiseen. Mukavaa tätä vuotta ja kahvitellaan vaikka joku päivä 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti